Kan gode relasjoner fremme lykke?

Det er ikke akkurat en revolusjonerende tanke at positive og sunne relasjoner er viktig for et lykkelig liv. Vi er alle, på en eller annen måte klar over dette. Likevel, som mennesker prioriterer vi ofte hverdagslige krav og plikter fremfor disse relasjonene uten å tenke over det. Men hvilken betydning har dette for vår helse og lykke? Dr. Robert Waldinger byr på et innblikk i dette svaret i sin TED-talk, der han deler viktig innsikt fra den lengste studien om utvikling av voksne mennesker, utført av forskere ved Harvard University.

Studien ble satt i gang for 75 år siden (!) og fortsetter den dag i dag. Waldinger, den fjerde direktøren for denne studien, beskriver opprinnelsen og hvordan de første deltakerne ble valgt. Av de opprinnelige 724 deltakerne, er rundt 60 av disse i live i dag, de fleste i 90-årene. Du kan lese mer om «Harvard Study of Adult Development» her.

Gjennom mange intervju, medisinske journaler og annen forskning, er den viktigste innsikten fra den lengste og mest intensive forskningen på menneskelig velvære følgende:

– Gode relasjoner gjør oss lykkeligere og sunnere. Punktum.

Noe å legge merke til her, er at disse relasjonene kan tilsynelatende komme i alle former, så lenge de er positive og innflytelsesrike. Familie-, romantiske, – platoniske- eller samfunnsbaserte relasjoner hjelper alle med å holde vårt sinn og vår kropp sunn. Enten om det er å være med venner, kolleger eller naboer – du vil ha nytte av meningsfulle mellommenneskelige forbindelser.

Waldingers TED-talk fanget vår oppmerksomhet siden vi virkelig tror på kraften av gode relasjoner, gjennom bruk av verktøy innen utvikling av mennesker på arbeidsplassen. Vi vet at relasjoner på arbeidsplassen, enten de bringer glede eller stress, legger grunnlaget for miljøet vi jobber i – som igjen kan ha dyp innvirkning på vår generelle tilfredshet og prestasjon.

Å ha verktøy og kunnskap til å avdekke innsikt om «hva motiverer meg?» og «hva stresser meg?», gir deg og dine kolleger mulighet til å reflektere og tilpasse kommunikasjonsbehovet til de rundt seg. Når vi kommuniserer eller tilnærmer oss andre mennesker med deres behov i bakhodet, starter vi å bygge et sterkere fundament for våre forhold. Det er fra dette fundamentet vi kan skape dypere og mer meningsfulle bånd.

«I løpet av disse 75 årene har vår forskning vist at de som klarte seg best var mennesker som lente seg til relasjoner med familie, venner og samfunnet», sier Waldinger.

Vi gjenspeiler Waldingers avsluttende bemerkning, «Det gode liv er bygget med gode relasjoner». Med riktig verktøy kan de som har hatt utfordringer med å bygge gode relasjoner nå ta en helt ny tilnærming mot det å skape meningsfulle bånd med andre.

Everything DiSC® er et anerkjent og forskningsbasert verktøy for utvikling av relasjoner mellom mennesker. Verktøyet kan bidra til å forandre menneskers liv – både på arbeidsplassen og i personlig utvikling. Vi forstår at mennesker som vet hvordan de skal opprettholde gode relasjoner er lykkeligere og sunnere, noe som igjen øker verdien de gir tilbake til organisasjonen.

For å lære mer om hvordan Everything DiSC® kan engasjere hver enkelt person, uavhengig av tittel eller stilling, med å bygge mer effektive relasjoner på arbeidsplassen – kan du utforske mer om verktøyet og våre sertifiseringer her.

Ta gjerne kontakt med oss for spørsmål, eller for en uforpliktende samtale.